buitenland

Schietpartij op Amerikaanse school, schutter pleegt zelfmoord

13 december 2013Leestijd: 1 minuut

Bij een schietpartij op een middelbare school in Colorado zijn vrijdag twee leerlingen gewond geraakt. De schutter heeft zichzelf doodgeschoten.

Op Amerikaanse televisiezenders was live te zien hoe de politie leerlingen veilig naar buiten begeleidde. Zij verlieten in grote groepen het gebouw met hun handen omhoog.

Leraar

De schutter is een leerling van de school en zou het hebben gemunt op één leraar, die het gebouw op tijd heeft verlaten. De leerling zou een conflict hebben met de leraar.

Er zitten 2.229 leerlingen op de Arapahoe High School in de plaats Centennial. Alle scholen in de buurt werden afgesloten nadat de melding van de schietpartij binnenkwam.

Bloedbad

Arapahoe High School ligt op zo’n 15 kilometer van Columbine High School waar in 1999 een schutter een bloedbad aanrichtte waarbij twaalf scholieren om het leven kwamen.

Zaterdag 14 december is het precies een jaar geleden dat Adam Peter Lanza 26 personen, onder wie 20 kinderen, dood schoot op de Sandy Hook Elementary School in Newtown.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.