buitenland

Plafond van Londens theater stort in tijdens voorstelling

19 december 2013Leestijd: 1 minuut

Een deel van het plafond van een theater bij West End in Londen is donderdagavond ingestort tijdens een voorstelling. Ruim tachtig mensen raakten gewond, van wie zeven ernstig.

‘Een deel van het plafond kwam naar beneden op het publiek dat naar een voorstelling keek en nam delen van een balkon mee in zijn val,’ zegt een brandweerwoordvoerder tegen de BBC.

Volle zaal

Het Apollo Theatre, waar 775 plaatsen zijn, was donderdagavond drukbezocht voor een theaterstuk dat was gebaseerd op het jeugdboek ‘The curious incident of the dog in the nighttime’ van Mark Haddon.

Volgens de BBC hoorden getuigen rond kwart over negen plotseling een hard geluid en kwam er toen een groot brokstuk van het dak of een balkon naar beneden. In eerste instantie dacht een deel van het publiek dat de herrie bij de show hoorde.

Paniek

De ruim zevenhonderd bezoekers probeerden in paniek de zaal te verlaten. Ooggetuigen melden dat veel bezoekers huilden en bebloed waren.

Enkele mensen raakten bedolven onder de brokstukken, maar alle mensen die beklemd waren geraakt konden worden gered door de brandweer. ‘Brandweermannen moesten onder ontzettend moeilijke omstandigheden werken,’ zegt de brandweerwoordvoerder.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.