buitenland

In beeld: Qunu bereidt zich voor op begrafenis Nelson Mandela

14 december 2013Leestijd: 1 minuut

De kist met het lichaam van Nelson Mandela wordt vandaag van Pretoria naar het dorpje Qunu op het platteland van Zuid-Afrika gebracht. Daar is Mandela opgegroeid en daar wordt de vrijheidsstrijder zondag begraven.

De kist is zaterdag eerst naar de luchtmachtbasis Waterkloof bij Pretoria gebracht. Daar hield het ANC, de partij van Mandela, een afscheidsceremonie voor meer dan duizend leden. President Jacob Zuma zei daar dat Zuid-Afrika ‘meer Madiba’s’ nodig heeft.

Onder begeleiding van militaire vliegtuigen is het lichaam vervolgens overgevlogen naar de stad Mthatha, vanaf waar het lichaam in een militaire escorte over de weg naar het 45 kilometer verderop gelegen Qunu wordt gebracht. Overal langs de weg brengen Zuid-Afrikanen hun laatste groet aan Mandela.

Bekijk hier hoe Zuid-Afrika zich voorbereidt op het definitieve afscheid van de oud-president.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.