Moslimbroederschap Egypte ook in hoger beroep verboden

06 november 2013Leestijd: 1 minuut

Een gerechtshof in Caïro heeft net als een lagere rechtbank bepaald dat de Moslimbroederschap een verboden organisatie is. De banktegoeden van de organisatie blijven bevroren.

Dat hebben bronnen binnen het gerechtshof gezegd tegen persbureau Reuters.

Inbeslagname

In maart diende de linkse partij Tagammu een verzoek in bij de rechtbank om de groepering te verbieden. De rechtbank bepaalde vervolgens in september dat de Moslimbroederschap, een van de oudste en invloedrijkste islamitische organisaties van Egypte, al zijn activiteiten moest stopzetten en dat alle onroerende goederen in beslag werden genomen. De moslimbroeders gingen in beroep.

Eerder in september werd de Moslimbroederschap ook al ontbonden als non-gouvernementele organisatie.

Noodtoestand

De beweging was onder het bewind van oud-president Hosni Mubarak eveneens verboden, maar na diens vertrek werd de Vrijheid- en Gerechtigdheid-partij van de Moslimbroederschap een officiële politieke partij. Mohammed Morsi, die op 3 juli uit zijn ambt is gezet door het leger, was namens de groepering president van Egypte.

Egyptische autoriteiten verlengden in september de noodtoestand in het land met twee maanden, omdat de veiligheidssituatie in Egypte nog steeds niet is verbeterd.