buitenland

Londense ‘slavendrijvers’ hadden Maoïstische commune

25 november 2013Leestijd: 1 minuut

De man en de vrouw die in Londen dertig jaar lang drie vrouwen als slavinnen zouden hebben gehouden, waren Maoïstische activisten. Het paar ronselde studenten met extreemlinkse denkbeelden en nam ze in huis.

Dat meldt de Britse nieuwszender BBC maandag.

Slavernij

De 73-jarige Aravindan Balakrishnan en zijn 67-jarige vrouw Chanda werden vorige week door de politie gearresteerd op verdenking van moderne slavernij.

In hun huis trof de politie een 69-jarige vrouw uit Maleisië, een 57-jarige Ierse en een Britse vrouw van 30 jaar aan. De politie gaat er vanuit dat het echtpaar de twee oudste vrouwen dertig jaar geleden heeft geronseld en heeft opgenomen in een Maoïstische commune.

Vrijwillig

De vrouwen zijn vermoedelijk vrijwillig bij het echtpaar ingetrokken. In de loop der jaren zou de onderlinge relatie zijn omgeslagen. Volgens agenten zijn de vrouwen onderworpen aan een jarenlange fysiek en geestelijk misbruik.

De dertigjarige vrouw heeft haar hele leven in de commune gewoond. Zij heeft naast een geboortecertificaat geen enkel ander document waaruit haar identiteit blijkt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.