buitenland

Zeker vijftig Indiase pelgrims komen om in gedrang op brug

13 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Tientallen pelgrims kwamen zondag om het leven in India toen paniek uitbrak op een brug. De honderden Indiase hindoes staken een brug over onderweg naar een tempel in Datia, India. Meer dan honderd mensen raakten gewond.

Het exacte aantal doden is nog niet bekend, maar de politie denkt dat het er nu zeker vijftig zijn.

Instorten

De paniek brak uit toen er werd gezegd dat de brug zou instorten, wat niet zo bleek te zijn. De slachtoffers vielen in het gedrang. Sommige slachtoffers vielen in de Sindh, de rivier in India waarover de brug loopt.

Aanwezige agenten probeerden de menigte te bedwingen met wapenstokken. Hierop werden ze bekogeld met stenen. Een politieagent raakte hierbij zwaargewond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.