buitenland

Woedende islamgeleerden demonstreren voor rijverbod vrouwen (video)

22 oktober 2013

Zo’n honderdvijftig woedende islamgeleerden zijn dinsdag naar het koninklijk zomerpaleis in Jeddah, de tweede stad van Saoedi-Arabië, getrokken. De betogers willen voorkomen dat vrouwen in de toekomst mogen autorijden.

Bij het paleis mochten zij hun klachten voorleggen aan koning Abdullah.

Rijverbod

De islamgeleerden vinden het onbestaanbaar dat de regering van het ultraconservatieve islamitische land tot dusver niet heeft gereageerd op pogingen van Saoedische vrouwenorganisaties om het rijverbod te trotseren.

Deze organisaties, die zich inzetten voor meer vrouwenrechten in Saoedie-Arabië, riepen vrouwen zaterdag op massaal achter het stuur te kruipen. Op die manier willen zij bereiken dat het verbod uiteindelijk wordt opgeheven.

Bekijk het filmpje van een vrouw die ondanks het verbod in een auto rijdt:

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.