buitenland

Alleen nog familie toegelaten bij zieke Nelson Mandela

10 juni 2013

Met uitzondering van familie mag niemand de zieke Nelson Mandela meer bezoeken. Die regel heeft de familie van de Zuid-Afrikaanse oud-president dit weekend ingesteld.

Dat meldt de Zuid-Afrikaanse krant The Star.

Ziekenhuisopname

Mandela werd zaterdag met een longontsteking opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens The Star heeft de familie de maatregel ingesteld omdat bezoek een te grote afleiding is van de verzorging van Mandela. Regeringsfunctionarissen en hooggeplaatste leden van Mandela’s politieke partij ANC zijn ook niet welkom aan zijn ziekenhuisbed.

Lekken

Bovendien zouden de naasten van de voormalige president vrezen dat bezoekers informatie over zijn toestand naar de media lekken.

De Zuid-Afrikaanse regering heeft maandag beklemtoond dat de gezondheidstoestand van Mandela sinds zaterdag niet is veranderd. Die blijft ‘ernstig en stabiel’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.