buitenland

Amerikaanse tiener vervolgd voor lesbische relatie

21 mei 2013

Een 18-jarige Amerikaanse scholiere uit de staat Florida is aangeklaagd omdat ze een relatie had met een minderjarige medescholiere. Kaitlyn Hunt kreeg op 17-jarige leeftijd verkering met een 14-jarig meisje uit haar basketbalteam.

De scholiere werd daarop gevraagd het team te verlaten, omdat de coach geen gedoe wilde. Nu Hunt voor de wet meerderjarig is, hebben de ouders van het andere meisje aangifte gedaan.

Campagne

Hunts ouders zijn op internet een campagne gestart om hun dochter vrij te pleiten. Haar vader schrijft onder meer dat de ex-vriendin van zijn dochter zelf geen aanklacht tegen Hunt in heeft gediend maar dat haar ouders de zaak begonnen zijn, omdat ze vinden dat Hunt hun dochter lesbisch heeft ‘gemaakt’.

Hoewel de ex-vriendin zelf aangeeft dat er geen sprake is van misbruik, wordt haar standpunt volgens Hunts moeder tijdens de rechtsgang niet meegenomen omdat ze minderjarig is.

Huisarrest

Hunt werd in februari gearresteerd voor ‘misbruik van een kind tussen de 12 en 16 jaar’. Na haar arrestatie werd ze van school gestuurd. Ze heeft een contactverbod opgelegd gekregen.

Er hangt de scholiere een gevangenisstraf van 15 jaar boven het hoofd. De openbaar aanklager deed eerder deze week een schikkingsvoorstel. Hunt zou dan twee jaar lang huisarrest krijgen, en alleen het huis uit mogen om naar school en werk te gaan. Ze staat dan ook geregistreerd als zedendelinquent. Hunt moet voor vrijdag reageren op het voorstel. Als ze weigert, wordt ze strafrechtelijk vervolgd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.