‘Tweede Belgische jihadstrijder omgekomen in Syrië’

02 april 2013Leestijd: 1 minuut

Het Syrische leger van president Bassar al-Assad heeft in het westen van Syrië een Belgische jihadstrijder gedood. Het zou gaan om Ahmad Stevenberg.

Dat heeft het Syrische staatspersbureau Sana dinsdag bekendgemaakt.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken probeert het bericht bij de diplomatieke posten in Amman, Beiroet en Ankara te controleren. Volgens een woordvoerder maakt de huidige oorlogssituatie het bijzonder moeilijk om informatie in te winnen. De ambassade in Damascus is al een tijd dicht.

Tweede belg

Stevenberg zou het tweede Belgische slachtoffer in de Syrische strijd zijn. Eerder kwam de tot moslim bekeerde Sean Pidgeon (23) al om bij een vuurgevecht.

België is hofleverancier van westerse strijders in Syrië. Ook uit Nederland zouden al enkele tientallen ramptoeristen naar het door oorlog verscheurde land zijn getrokken.

Weekblad Elsevierschreef vorige week dat het waarschijnlijk is dat er een organisatie achter de ronseling zit die bedragen betaalt aan de jihadisten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.