buitenland

Twee broers verliezen beiden een been bij aanslag Boston

16 april 2013

Een dag na de bomaanslagen in Boston stromen de tragische verhalen binnen bij de Amerikaanse media. Zo is er het achtjarige jongetje dat door de explosie werd gedood en de twee broers die beiden een been verloren.

Boston werd deze ochtend wakker met het nieuws dat onder de drie doden een jongetje van acht uit Dorchester is.

In verschillende ziekenhuizen liggen nog zeker 130 gewonden die bij de aanslag vielen.

Amputatie

De 31-jarige zoon van Liz Norden uit Boston belde zijn moeder vanuit het Beth Israel Daeconess ziekenhuis met het nieuws dat artsen zijn been hebben moeten amputeren.

Een kleine twee uur later bereikte haar het nieuws uit het Brigham and Women ziekenhuis dat ook haar oudste zoon vanaf de knie een been zal moeten missen.

Gezamenlijke vriend

De twee broers waren samen naar de marathon gekomen om een gezamenlijke vriend aan te moedigen. Die vriend was bijna bij de finish toen hij het geluid van een explosie hoorde.

De broers zeggen achteraf nog geluk te hebben gehad. Het achtjarige jongetje dat de klap niet overleefde stond vlak naast hen.

Geen duidelijkheid

Nog altijd is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanslag. De FBI zou een huiszoeking hebben gedaan vlak buiten de stad, maar daar is nog niets over bekend. Ook over de vermeende arrestatie van een Saudiër is niets bekendgemaakt.

Boston verkeert nog altijd in shock. Alle openbare evenementen zijn afgelast. Ook de basketbalwedstrijd tussen de Boston Celtics en de Indiana Pacers gaat niet door.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.