Paranoïde Nederlander dacht ‘spion’ te vermoorden in India

14 april 2013Leestijd: 1 minuut

De Nederlander die wordt verdacht van de moord op een Britse toeriste dacht dat de vrouw een spion was die hem schaduwde. Richard de W. heeft bekend de 24-jarige Sarah Groves te hebben vermoord.

Dat heeft de politie in India bekendgemaakt, zo melden Britse media.

De man zou hebben verklaard onder invloed van cannabis in de veronderstelling te hebben verkeerd dat Groves een agente van de AIVD was.

45 steken

Vervolgens bracht hij haar op een boot in Kashmir om het leven door 45 maal op haar in te steken. Hij probeerde het gebied nog te ontvluchten, maar werd door de politie in de kraag gevat.

De W. had wel vaker last van paranoïde denkbeelden. Zo zegt hij uit Nederland te zijn weggevlucht omdat hij dacht dat zijn psycholoog samenwerkte met de AIVD en de politie. De inlichtingendienst zou de verwarde man op het oog hebben omdat hij een gevaar voor koningin Beatrix zou zijn geweest.

Spion

Toen Groves opeens opdook in het gebied waar de Nederlander was ondergedoken wist hij het zeker: dat moest een Nederlandse spion zijn.

De W. heeft toegegeven de Britse vrouw te hebben gedood.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.