Meer bekend over uitvaartdienst Margaret Thatcher

09 april 2013Leestijd: 1 minuut

De Britse premier David Cameron heeft de datum van de uitvaartdienst bekendgemaakt van de maandag overleden oud-premier Margaret Thatcher. Op woensdag 17 april zal de dienst plaatshebben.

De Iron Lady krijgt op verzoek van haar familie geen staatsbegrafenis, maar een ceremoniële uitvaart met militaire eer.

Binnenstad

Voor de uitvaartdienst zal de kist met het stoffelijk overschot van Thatcher naar het parlementsgebouw in Westminster door de binnenstad van Londen naar St. Paul’s Cathedral worden gereden.

De kist wordt daar opgewacht door een erewacht met militairen en veteranen. In St. Paul’s Cathedral heeft de herdenkingsdienst plaats. Na de dienst volgt een crematie in besloten kring.

Rellen

Thatcher overleed maandag op 87-jarige leeftijd in het Ritzhotel in Londen aan de gevolgen van een beroerte.

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie moeten ingrijpen bij een straatfeest dat werd gehouden om de dood van Thatcher te vieren. De rellen hadden plaats in de Zuid-Londense wijk Brixton, die in de jaren tachtig werd gezien als bolwerk van tegenstanders van Thatcher.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.