Kremlin ontkent: dochter Poetin woont niet in Nederland

09 april 2013Leestijd: 1 minuut

De dochter van de Russische president Vladimir Poetin woont niet in Voorschoten. Van een bezoek van Poetin aan zijn dochter Masha in Nederland was maandag dan ook geen sprake.

Dat zegt een woordvoerder van het Kremlin dinsdag tegenover Russische media.

Maandag meldde het Leidsch Dagblad dat de 27-jarige Masha (officieel Ekaterina) Poetin samen zou wonen met haar Nederlandse vriend Jorrit Faassen. Maar die berichten doet de Russische regering af als ‘onzinnig’.

Geen relatie

Ook ontkent de woordvoerder dat er sprake zou zijn van een relatie tussen Faassen en de presidentsdochter.

Het Leidsch Dagblad baseert de berichten op getuigenissen van buurtbewoners. Poetin zou in het dorp gesignaleerd zijn (‘hij was best klein’) terwijl hij boodschappen deed bij de Albert Heijn omringd door lijfwachten. Een ander zou wel eens een geblindeerde auto in de parkeerkelder zien verdwijnen.

Drie appartementen

Feit is dat Faassen drie appartementen bezit in de Zuid-Hollandse plaats. Maar hij staat er niet ingeschreven in het gemeenteregister.

Faassen woont al jaren in Moskou waar hij onder meer voor de investeringstak van de Gazprombank en voor het bouwbedrijf Stroitransgaz werkte.

Geen bewijs

Bewijs voor zijn relatie met de jonge Poetin is nooit gevonden. De speculatie is gebaseerd op de zeer vlot verlopende carrière van de Nederlander binnen het Russische bedrijfsleven.

Uit veiligheidsoverweging houdt Poetin zijn twee dochters afgeschermd van de publiciteit. Over de twee vrouwen is dan ook nauwelijks iets bekend.

Volg Servaas van der Laan op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.