Aartsbisschop: stop met aanval op homoseksualiteit

01 april 2013Leestijd: 2 minuten

De Katholieke Kerk moet zich in de verdediging van de traditionele normen en waarden minder richten op het aanvallen van homoseksualiteit. In het verleden is de kerk hierin doorgeschoten.

Dat zegt de Amerikaanse aartsbisschop Timothy Dolan in een interview met ABC News.

‘Wij moeten beter ons best doen om er voor te zorgen dat onze verdediging van het huwelijk tussen man en vrouw geen aanval wordt op homo’s,’ zei de kardinaal.

Anti-homo’s

Dolan gaf toe dat de kerk in het verleden hier steken heeft laten vallen. ‘We zijn niet ‘anti’ homo’s, we verdedigen alleen wat God ons heeft geleerd,’ zei Dolan.

De aartsbisschop zei dat God ook van homo’s houdt en dat hij wil dat ze gelukkig zijn. ‘Maar tegelijkertijd zeggen we ook dat de weg naar geluk, vooral als het gaat om seksueel geluk, alleen is bedoeld voor een man en een vrouw die op een natuurlijke manier zichzelf voort kunnen planten,’ zei Dolan die daarom ook tegen het homohuwelijk in de Verenigde Staten is.

Homohuwelijk

De discussie over het homohuwelijk is recentelijk weer opgelaaid in de Verenigde Staten. Het gerechtshof buigt zich op dit moment of het onconventionele huwelijk op landelijk niveau mogelijk moet worden gemaakt. Nu kunnen gay-koppels in afzonderlijke staten al in het huwelijksbootje stappen.

De Katholieke Kerk is in principe tegen het huwelijk voor twee mensen van het gelijke geslacht. Ook de huidige paus Franciscus ziet niets in het homohuwelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.