Zeven kinderen komen om bij brand in Duitsland

10 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Door een brand in de Zuid-Duitse plaats Backnang bij Stuttgart zijn zaterdagnacht zeven kinderen en een volwassene om het leven gekomen. Ze kwamen uit hetzelfde gezin. Drie mensen raakten gewond.

De oorzaak van de brand in het gebouwencomplex, dat ooit een lederwarenfabriek was, is nog onbekend. Omwonenden zeiden dat de brand mogelijk is ontstaan in een houtoven op de eerste verdieping.

Andere branden

In de nacht ervoor brandde twintig kilometer ten noorden van Stuttgart, in de plaats Bietigheim-Bissingen, een fabriekshal af. Twintig minuten nadat daar alarm voor was geslagen bij de brandweer, brak ook brand uit in een nabijgelegen autohandel in dezelfde plaats.

De politie in Bietigheim-Bissingen vermoedt dat er een verband bestaat tussen de branden en mogelijk ook met een serie brandstichtingen in auto’s in oktober en november.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.