Wilders en Hirsi Ali in top 10 dodenlijst Al-Qa’ida

01 maart 2013Leestijd: 1 minuut

PVV-leider Geert Wilders staat op de vierde plaats van de dodenlijst die Al-Qa’ida bekend heeft gemaakt. De voormalige Nederlandse politicus Ayaan Hirsi Ali staat met een tiende plaats ook op de lijst.

De lijst is gepubliceerd in het laatste nummer van Inspire, een online magazine voor jihadisten dat gelieerd is aan Al-Qa’ida, meldt oorlogsjournalist Harald Doornbos op Twitter.

Nummer één

De Deense hoofdredacteur van de Jyllands-Posten, Carsten Juste, staat op nummer één. De Deense krant publiceerde in 2005 de Mohammedcartoons, die veel woede veroorzaakten binnen de islamitische gemeenschap.

Tekenaar van de cartoons, Kurt Westergaard, staat op nummer 3, achter Terry Jones, de Amerikaanse pastoor die opriep tot het verbanden van de Koran.

Wilders noemt het ‘vreselijk en beangstigend’ dat hij op de lijst staat. ‘Maar wat er ook gebeurt, ik zal altijd de waarheid over de islam blijven spreken,’ zei hij.

Beveiliging

Het is niet de eerste keer dat Wilders op een dergelijke lijst staat. In 2010 en 2011 was dat ook al het geval. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding laat weten op de hoogte te zijn van de nieuwe lijst en de zaak in de gaten te houden.

Of de lijst gevolgen heeft voor de beveiliging van Wilders, is niet duidelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.