Syrische vliegtuigen beschieten grensstreek Libanon

18 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Syrische vliegtuigen en helikopters hebben maandag raketten afgevuurd op het noorden van Libanon. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van een ‘grote escalatie’.

Volgens de Verenigde Staten schendt Syrië de Libanese soevereiniteit en is dat ‘absoluut onacceptabel’.

Rebellen

Syrië heeft Libanon de afgelopen dagen al gewaarschuwd voor een aanval. Het regime dreigde Syrische rebellen aan te vallen die hun toevlucht hebben gezocht aan de Libanese kant van de grens.

De raketten zouden zijn afgevuurd op een onbewoond deel van de grensstreek in de buurt van de stad Arsal. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen.

Slaags

Het is al langer onrustig aan de grensstreek met Syrië. In de Libanese stad Tripoli zijn confrontaties geweest tussen dezelfde groepen die slaags zijn in Syrië. Honderdduizenden vluchtelingen uit Syrië zijn uitgeweken naar Libanon.

In en rondom de Syrische hoofdstad Damascus zijn maandag weer doden gevallen. Bij gevechten tussen het leger en rebellen zijn zeker 26 Syriërs om het leven gekomen, meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.