buitenland

Slopers Berlijnse Muur weer aan de slag

27 maart 2013

De sloopkogel gaat vanaf woensdag weer tegen de Berlijnse Muur. De Eeast Side Gallery, het bekendste en langste deel van de Muur, moet plaats maken voor een hoogbouwproject.

De sloop lag een tijdje stil, maar de slopers hebben woensdag hun materieel weer opgepakt, zo maakte de Berlijnse politie bekend.

Op een deel van de East Side Gallery, tussen Berlin Ostbanhof en de Oberbaumbrücke aan de rivier de Spree, laat een projectontwikkelaar zijn gedroomde hoogbouwproject Areal an der Spree verwezenlijken. ‘De gebouwen zullen Berlijn goed doen,’ is het veel gehoorde standpunt van de ontwikkelaar.

Historisch

Maar lang niet iedereen is het met de vastgoedondernemer eens. De 1316 meter lange East Side Gallery heeft voor velen een historische betekenis. De muur werd na de Wende in 1989 door kunstenaars beschilders en met graffiti werden politieke teksten op het bouwwerk gespoten.

Inwoners van Berlijn zijn al maanden bezig om de sloop bezig te houden. Hierbij zijn Duitse prominenten, modellen en internationale acteurs als David Hasselhoff ingezet.

Het protest lijkt voor niets te zijn geweest nu de slopers hun werkzaamheden weer hebben voortgezet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.