Schoonzoon Osama bin Laden gearresteerd in Jordanië

07 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Sulaiman Abu Ghaith, een van de schoonzonen van Osama bin Laden en woordvoerder van Al-Qa’ida, is gearresteerd in Jordanië en naar de Verenigde Staten overgebracht. Dat heeft het Amerikaanse Congreslid Peter King donderdag bekendgemaakt.

Sulaiman Abu Ghaith nam volgens de Republikein King deel aan de voorbereidingen van de aanslagen in september 2001 op het World Trade Center in New York en het Pentagon.

FBI

Na de aanslagen van 11 september 2001 was Ghaith een van de voornaamste woordvoerders van terreurorganisatie Al-Qa’ida.

Ghaith werd opgepakt in Jordanië. De FBI en de Jordaanse autoriteiten werkten samen bij de arrestatie. De 48-jarige Ghaith is geboren in Koeweit, maar ging in 2001 naar Pakistan. Hij zit inmiddels vast in New York.

Overwinning

Later zou hij onder meer in Iran hebben gewoond, waar de autoriteiten hem gevangen namen, maar uiteindelijk lieten gaan.

Volgens de Republikein King is de arrestatie van Sulaiman Abu Ghaith een ‘belangrijke overwinning’ in de strijd tegen Al-Qa’ida.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.