Noord-Korea ‘in staat van oorlog’ met Zuid-Korea

30 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Noord-Korea gaat door met zijn dreigende taal en waarschuwingen. Het land is naar eigen zeggen ‘in staat van oorlog’ met buurland Zuid-Korea.

Dat heeft het Noord-Koreaanse persbureau KCNA bekendgemaakt. Hoewel er geen bommen zijn gevallen, zou er sprake zijn van ‘een kernoorlog op het Koreaanse schiereiland’.

Standbeelden

Volgens Noord-Korea is ‘volkomen duidelijk’ dat Zuid-Korea en de Verenigde Staten het land willen veroveren.

Het persbureau schrijft dat Amerika en Zuid-Korea precisie-aanvallen willen uitvoeren op standbeelden van de voormalige leiders Kim il-sung en Kim Jong-il, ‘symbolen van Noord-Korea’s waardigheid’.

Kernproef

De spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea zijn toegenomen sinds het geïsoleerde Noord-Korea in december een raket lanceerde en in februari een derde kernproef hield.

Vrijdag maakte Noord-Korea bekend dat zijn raketten in staat van paraatheid zijn. Dat was een reactie op een ‘provocatie’ van de Verenigde Staten, een trainingsvlucht van twee Amerikaanse B-2 stelthbommenwerpers die donderdag plaatshad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.