Musharraf terug in Pakistan ondanks dreiging Taliban

24 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De voormalige president van Pakistan Pervez Musharraf is zondag na jaren ballingschap teruggekeerd in zijn Pakistan. De Taliban heeft laten weten met een moordcommando klaar te staan om Musharraf te doden.

De ex-president werd zondag in Karachi door aanhangers opgewacht toen zijn vliegtuig uit Dubai landde.

Musharraf greep als generaal in 1999 de macht in het islamitische land en was van 2001 tot 2008 president.

Gevaar

De omstreden Musharaf verliet in 2008 het land en ging in Londen wonen. Nu keert hij terug om mee te doen aan de parlementsverkiezingen in mei.

Helemaal zonder gevaar is de come-back niet. De ex-generaal staat hoog op de dodenlijst van de Taliban vanwege zijn samenwerking met de Verenigde Staten in de strijd tegen terrorisme.

Bhutto

Musharaf kent in zijn voormalige rivaal Benazir Bhutto een dramatische voorbeeld. Ook zij kwam na jaren ballingschap terug in Pakistan voor de verkiezingen van 2008, maar werd op 27 december 2007 bij een zelfmoordaanslag gedood.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.