Joran van der Sloot betuigt spijt in brief aan media

04 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Joran van der Sloot zegt spijt te hebben van de moord op Stephany Flores in 2010. ‘Elke dag moet ik hiermee leven, terwijl ik zelf niet begrijp hoe dit heeft kunnen gebeuren.’

Dat schrijft de 25-jarige Van der Sloot, die is veroordeeld tot 28 jaar celstraf voor de moord, in een brief aan de Peruaanse media.

Gelukkig

Binnenkort begint het hoger beroep van de Nederlander en hij hoopt op strafvermindering. ‘Ik wil gelukkig zijn en iets doen met mijn leven, een familie hebben en een carrière. Als ik de komende 25 jaar moet vastzitten, kan ik deze dromen vergeten.’

Van der Sloot zegt dat op de dag dat hij Stephany Flores vermoordde, er ook iets in hem is gestorven. Het spijt hem wat hij heeft gedaan. ‘Ik hoop dat op een dag haar familie en andere nabestaanden mij kunnen vergeven voor wat ik heb gedaan, maar ik begrijp het als ze dat niet doen.’

Therapie

In de brief schrijft Van der Sloot dat hij in de gevangenis in therapie is en dat hij van plan is daarmee door te gaan. ‘Ik ga door met mijn therapie zolang het nodig is, om terug te komen in de samenleving en een beter mens te zijn.’

Van der Sloot stuurt vaker brieven naar Peruaanse media. Eind januari was hij boos over de leugens die de website Trome verspreidde. Volgens de website zou Van der Sloot vader zijn geworden, maar de Nederlander ontkent dit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.