Franse politie voorkomt bomaanslag jihadisten

11 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De Franse politie heeft in het zuiden van Frankrijk vier mannen aangehouden die vermoedelijk van plan waren deze week een bomaanslag te plegen. In het huis van een van de verdachten zijn wapens en explosieven gevonden.

Dat hebben de Franse autoriteiten bekendgemaakt.

Het viertal werd vorige week donderdag en vrijdag gearresteerd. Het gaat om drie vermoedelijke jihadisten tussen de 21 en 27 jaar oud. De vierde verdachte, de vader van een van de drie jongeren, is na verhoor weer vrijgelaten.

Mohamed Merah

De Franse terreurbestrijders zeggen goede aanwijzingen te hebben dat de mannen ‘de komende dagen’ terreur wilde zaaien. De mannen zouden hebben willen proberen het spoor van geweld dat Mohamed Merah precies een jaar geleden in Toulouse achterliet, te ‘eren’ met een nieuwe aanslag. Ook zouden ze de dood van de moslimstrijder hebben willen wreken.

Bom

In een huis van de verdachten in het Zuid-Franse Marignane trof de politie kilo’s aan explosieven en ontstekingsmateriaal aan.

Volgens de autoriteiten lag er genoeg materiaal om schade in een straal van vele honderden meters aan te richten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.