Belgische politie schiet terreurverdachte dood

26 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De Belgische politie heeft dinsdag bij een achtervolging op een snelweg ter hoogte van de Waalse stad Aat een 39-jarige Algerijn doodgeschoten die zowel in België als Frankrijk werd verdacht van terrorisme.

Dat heeft het federale parket bekendgemaakt.

Explosieven

Na de schietpartij werden in het huis van de man in de Brusselse gemeente Anderlecht wapens, explosieven en militair materieel aangetroffen. Bij de huiszoeking arresteerde de politie een vrouw.

Huiszoekingen werden ook gedaan op twee andere adressen in België. Waar en wat daar is gevonden, is nog onduidelijk.

Berm indrukken

De schietpartij gebeurde op de snelweg A8 Doornik-Brussel. De man reed in een auto met Franse kentekenplaten en negeerde de stoptekens van de agenten die hem in twee voertuigen achtervolgden.

Hij probeerde op een gegeven moment een van de politieauto’s in de berm te drukken. Vervolgens zou hij op de agenten hebben geschoten. Die beantwoordden het vuur, waarbij de man dodelijk werd getroffen. De politieagenten bleven ongedeerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.