15 jongeren aangehouden na treinoverval bij Parijs

27 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De Franse politie heeft in Grigny, een voorstad van Parijs, vijftien personen aangehouden in verband met de treinoverval van elf dagen geleden. Bijna tweehonderd politieagenten deden mee aan de operatie, waaronder een speciale antiterreureenheid.

Dat melden verschillende Franse media woensdag.

Gemaskerd

De passagierstrein werd half maart overvallen toen deze stil stond op het perron van het station in Grigny. Twintig tot dertig gemaskerde jongeren drongen de trein binnen en beroofden inzittenden van hun geld, mobiele telefoon en handtas. Ook werd er traangas gebruikt door de overvallers.

Volgens een woordvoerder van de politie is het merendeel van de verdachten minderjarig. Ook liet hij weten dat er bij huiszoekingen eigendommen van verdachten in beslag zijn genomen.

Onveilig

Door de treinoverval is de discussie over het onveilige openbaar vervoer in Frankrijk weer opgelaaid. Afgelopen maand liet een groep jongeren een TGV stoppen bij Marseille door rode fakkels langs het spoor te zetten.

Ook in 2011 was er een incident op het Franse spoor. Toen moest een goederentrein vlakbij Marseille stoppen omdat er karren op de rails waren gezet.

Er zijn geen aanwijzingen dat de overval in Grigny en de incidenten bij Marseille met elkaar te maken hebben.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.