buitenland

Vietnam-veteraan houdt kleuter dagenlang gegijzeld

03 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Een 65-jarige Vietnam-Veteraan houdt in een dorpje in het zuiden van de Verenigde Staten een vijfjarige jongen al vijf dagen gegijzeld. De ex-militair schoot de bestuurder van een schoolbus dood en nam vervolgens een van de kleuters mee naar huis.

De gijzeling voltrekt zich in het dorpje Midland City in de staat Alabama.

Volgens de lokale sheriff Wally Olson maakt de jongen het naar omstandigheden goed en staat de politie constant in contact met de gijzelnemer.

Speelgoed

‘De jongen heeft boeken, kleren, speelgoed en warme dekens tot zijn beschikking gekregen. We willen mr. Dykes bedanken voor de goede zorgen voor onze jongen,’ sprak een geëmotioneerde sheriff tijdens een persconferentie.

Volgens de autoriteiten houdt de verdachte, die ze mr. Dykes noemen, de jongen gevangen in een bunker.

Geen motief

Het motief voor de gijzeling is nog onbekend.

Ook is niet duidelijk of de veteraan om losgeld heeft gevraagd of met andere eisen is gekomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.