buitenland

Sint-Pieter maandagavond getroffen door bliksem (video)

12 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Uitgerekend op de dag dat paus Benedictus XVI zijn aftreden bekendmaakte, lijkt de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad te zijn getroffen door bliksem.

Fotograaf Filippo Monteforte legde het moment bijna symbolisch vast op beeld.

Twijfel

Voor veel gelovigen is de blikseminslag onmiskenbaar een teken van God. Op Twitter wordt echter getwijfeld aan de authenticiteit van de foto. Het beeld zou niet gisteravond, maar op een ander moment zijn genomen. De Britse omroep BBC heeft een video-opname van de gebeurtenis.

Het is niet voor het eerst dat er bliksem inslaat boven het Vaticaan. In 1875 gebeurde dit ook al bij de onfeilbaarheidverklaring van paus Pius IV.

Wel echt

Monteforte werkt voor het Italiaanse persbureau ANSA. Volgens het Franse persbureau AFP, waar de fotograaf ook geregistreerd staat, is de foto echt en genomen op de dag van de aankondiging.

Monteforte fotografeert de paus al langers, zoals te zien is op zijn website.

De religieus leider maakte maandag, tot verrassing van velen, zijn aftreden bekend. Het is sinds het aftreden van paus Gregorius XII in 1415 namelijk niet meer voorgekomen dat er een paus aftrad. De voorgangers van paus Benedictus stierven dus al bijna zes eeuwen in het harnas.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.