Shell stopt tijdelijk met omstreden boringen Alaska

27 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Olieconcern Shell heeft zijn booractiviteiten in de Beaufortzee en de Tsjoektsjenzee bij de Amerikaanse staat Alaska voor dit jaar stilgelegd. Shell is van plan de boorwerkzaamheden ‘in een later stadium’ te hervatten.

Dat heeft directeur Marvin Odum van de Amerikaanse upstreamactiviteiten van Shell woensdag bekendgemaakt.

‘Wij hebben vooruitgang geboekt in Alaska, maar dit is een programma voor de lange termijn dat wij op een veilige en zorgvuldige manier uitvoeren,’ zegt Odum.

Problemen

‘Ons besluit om in 2013 te pauzeren geeft ons tijd om zeker te stellen dat al onze apparatuur en mensen er klaar voor zijn na het boorseizoen van 2012.’ Shell heeft vorig jaar gaten geboord in twee bronnen in de Tsjoektsjenzee en de Beaufortzee.

Tijdens het boren kreeg het olieconcern te maken met problemen. Het waren vooral technische mankementen. Op Oudjaarsdag liep ook nog een boorschip aan de grond.

Boorplatform Kuluk raakte hierdoor ernstig beschadigd. Een gespecialiseerd bedrijf gaat dit jaar zorgen dat het platform weer wordt hersteld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.