Prins Laurent (49) heeft inwendige bloeduitstorting

20 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De Belgische prins Laurent heeft een inwendige bloeduitstorting in de buik opgelopen door een val tijdens het skiën. Hij ligt sinds dinsdag in het universitair ziekenhuis van Innsbruck.

Dat heeft een woordvoerder van het paleis in België gezegd. Prins Laurent moet woensdag nog een paar tests ondergaan, waarna wordt besloten wanneer hij het ziekenhuis kan verlaten.

Lever

Volgens de persdienst van het paleis verkeert de prins niet in levensgevaar. Hij liep zijn verwondingen op bij een botsing met een andere skiër. De prins heeft een inwendige bloeduitstorting opgelopen vlakbij de lever, meldt De Standaard.

‘Hij wordt in observatie gehouden in het ziekenhuis van Innsbruck omdat de artsen willen vermijden dat er een bloeding ontstaat,’ zegt woordvoerder Bruno Nève de Mévergnies.

Ziekenhuis

Hoewel het paleis eerder meldde dat de prins zelf naar het ziekenhuis was gegaan, blijkt nu dat hij met een helikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck is gebracht. Het gaat om hetzelfde ziekenhuis waar prins Friso een jaar geleden werd opgenomen.

De 49-jarige prins Laurent is de jongste zoon van koning Albert II en koningin Paolo. Hij is getrouwd met Claire. Het stel heeft drie kinderen en was met het hele gezin op vakantie in het Lermoos.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.