Paus Benedictus XVI heeft Vaticaan verlaten

28 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Paus Benedictus XVI is donderdag even na 17.00 uur vertrokken uit het Vaticaan. Hij werd met een helikopter naar het pauselijke paleis Castel Gandolfo ten zuiden van Rome gebracht.

Benedictus werd onder anderen vergezeld door zijn privé secretaris Georg Gänswein.

In het paleis zal de paus een avondmaal nuttigen. Tot 20.00 uur trekt hij zich terug in een kapel om te bidden. Op dat tijdstip eindigt zijn pontificaat.

Liefde

Donderdag is ook de laatste tweet van Benedictus verstuurd. Via zijn nog maar pas opgerichte twitteraccount @pontifex liet de kerkvorst weten: ‘Dank u voor uw liefde en steun. Moge u altijd de vreugde ervaren die ontstaat door Christus in het middelpunt van uw leven te plaatsen.’

Benedictus is de eerste paus sinds 1415 die zijn ambt neerlegt en niet sterft in het harnas. Het conclaaf van de kardinalen kiest in de komende weken een opvolger.

Het is nog onduidelijk of de nieuwe paus ook zal twitteren. Het Engelstalige account van de paus heeft zo’n 1,6 miljoen volgers. De accounts in andere talen bij elkaar nog eens 1,3 miljoen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.