Oud-adviseur Prins niet verbaasd: Hij kan niet skiën

21 februari 2013Leestijd: 2 minuten

Dat de Belgische prins Laurent woensdag gewond raakte tijdens een ski-ongeluk in Oostenrijk is volgens oud-adviseur van de Prins, Noël Vaessen, niet verbazingwekkend. Volgens Vaessen kan de Prins niet skiën en heeft dat in het verleden vaker tot problemen geleid.

Dat zegt Vaessen donderdag tegen de Belgische krant Sudpresse.

Nieuwe uitrusting

Volgens Vaessen ging het al eens eerder mis met de 49-jarige prins tijdens het skiën. ‘De prins kan niet skiën, dat heeft al eens voor problemen gezorgd.’

Het eerdere voorval gebeurde tijdens een uitstapje in Zwitserland eind jaren 90. Het uitje was georganiseerd door horlogeproducent Rolex. Prins Laurent had volgens Vaessen speciaal voor het tripje een complete uitrusting aangeschaft bij een gespecialiseerde winkel. Zij skivaardigheden bleken echter onvoldoende.

Gat

‘Hij skiede op een plaats waar dat niet toegestaan was en viel in een gat waarna ze hem een hele tijd niet konden terugvinden,’ aldus Vaessen.

Dat de Prins de verkeerde kant op skiede was opmerkelijk volgens zijn oud-adviseur. ‘Aan een chalet stond aangeduid dat men niet naar links mocht gaan, en de prins koos dus de verkeerde weg. Ze hebben me toen vanuit Zwitserland opgebeld om te zeggen dat de prins verdwenen was, maar ze hebben hem gelukkig veilig en wel teruggevonden.’

Bloeduitstorting

De oud-adviseur van Laurent gaf hem daarna het – vergeefse – advies om nooit meer aan sport te doen.

Prins Laurent heeft door de botsing met een andere skiër een inwendige bloeduitstorting in de buik over gehouden. Hij ligt sinds dinsdag in het universitair ziekenhuis van Innsbruck.

De prins verkeert niet in levensgevaar. Ook is geen sprake van extern letsel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.