Oscar Pistorius: ik wilde Reeva niet doden

19 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Oscar Pistorius heeft naar eigen zeggen zijn vriendin niet met voorbedachten rade doodgeschoten. ‘Ik had absoluut geen intentie om mijn vriendin te doden. Ik was heel erg verliefd op haar. Ik ben absoluut helemaal kapot door de dood van mijn geliefde Reeva.’

Dat zei de gehandicapte sporter dinsdag. Hij moest opnieuw voor de rechtbank verschijnen voor een hoorzitting voor zijn verzoek om op borgtocht te worden vrijgelaten.

Schieten

De 26-jarige Pistorius dacht zijn vriendin, FHM-model Reeva Steenkamp, een inbreker was. Hij hoorde geluiden, trok zijn kunstbenen aan en liep naar de badkamer. Pistorius, ook wel de Blade Runner genoemd, besloot daarna met zijn 9mm pistool door de deur van de badkamer te schieten.

Pistorius had zich niet gerealiseerd dat Steenkamp niet in bed lag. Toen hij daar achter kwam, gebruikte hij een cricketbat om de badkamerdeur open te maken. Daar vond hij zijn vriendin dood op de grond.

Borgtocht

Aanklager Gerrie Nel zegt dat er wel degelijk opzet in het spel en legde de atleet opnieuw moord ten laste. ‘Zijn enige doel was om iemand te doden.’

De rechtbank heeft nog niet bepaald of Pistorius op borgtocht mag vrijkomen. Dat gebeurt woensdag. De uitvaart van Reeva Steenkamp heeft dinsdag plaatsgehad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.