Lichaam 21-jarige vrouw dobbert in drinkwater hotel

21 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Een onderhoudsmedewerker van het Cecil Hotel in Los Angeles heeft het lichaam van een 21-jarige vrouw gevonden in een watertank. De vrouw heeft zeker twee weken in de watertank gelegen.

Het slachtoffer heet Elisa Lam en is een student uit Vancouver. Waarom ze in het hotel verbleef, is niet bekend.

Drinkwater

De onderhoudsmedewerker onderzocht de watertank nadat het hotel diverse klachten kreeg van gasten over lage waterdruk. De watertank waarin Lam werd gevonden, voorzag ook in het drinkwater van hotelgasten.

Onderzocht wordt of drinken van het water schadelijk is geweest. Het water is gebruikt om eten te bereiden en voor het maken van drankjes. Gezien de grote hoeveelheid water in de tank is het volgens onderzoekers onwaarschijnlijk dat het schadelijk is geweest voor de gezondheid.

Het is onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld in het Cecil Hotel. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat Lam zich vreemd gedraagt. Ze verstopt zich in een hoekje en drukt op meerdere knopjes in de lift. Het onderzoek naar het bizarre incident is nog in volle gang.

Moorden

Bij het Cecil Hotel zijn vaker opmerkelijke dingen gebeurd. Zo bleef in 1985 seriemoordenaar Richard Ramirez, die veertien moorden heeft gepleegd, enkele maanden in het hotel.

Hotelgast Pauline Otten sprong in 1962 uit het raam van het hotel om zelfmoord te plegen. Ze raakte daarbij een voetganger, beide overleden. In 1964 werd een vrouw gewurgd gevonden in haar kamer. De moorzaak is nooit opgelost.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.