Belgische zakenman doodgeschoten in Mexico

24 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De Belgische zakenman Jan Sarens is doodgeschoten in Mexico vlakbij het stadion waar volgende week het Mexican Open tennis plaatsheeft. Hij is waarschijnlijk slachtoffer van een gewelddadige overval.

Dat melden Vlaamse media zondag. De 59-jarige Sarens werd dood aangetroffen op een parkeerplaats van een winkelcentrum.

Kogel

Een woordvoerder van de politie zegt dat twee overvallers het op de Mercedes Benz SLK 200 van Sarens hadden gemunt. Hoewel Sarens dodelijk werd geraakt door een kogel, is zijn auto niet gestolen.

Volgens zender VRT zou er ook sprake kunnen zijn van een afrekening. Naar verluidt had Sarens een geschil met een Mexicaanse ex-zakenpartner en kreeg hij al een jaar bescherming van bodyguards.

Bouwkranen

Sarens woonde en werkte in Mexico stad. Hij werkte voor SRNS Latinoamérica, een Mexicaanse vestiging van het Belgische Sarens Group. De Sarens Group is vooral bekend van de hoge bouwkranen.

Acapulco heeft de laatste tijd te maken met veel geweld. In het deel van de stad waar Sarens is vermoord, werden begin deze maand vier Spaanse vrouwen verkracht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.