buitenland

Opnieuw aanhouding Roemenië om kunstroof Kunsthal

28 januari 2013Leestijd: 1 minuut

In de zaak van de kunstroof uit de Rotterdamse Kunsthal is een nieuwe aanhouding verricht. Het gaat om Petre Condrat, assistent van de Roemeense modekoning Catalin Botezatu.

Dat heeft de Roemeense televisiezender Antena 3 maandagavond gemeld.

Aanbieden schilderijen

Botezatu werd maandagavond verhoord door de Roemeense politie. Botezatu heeft zelf altijd ontkend ook maar iets te maken te hebben met de gestolen schilderijen. Zijn assistent Petre Condrat zou samen de bekende galeriehouder Constatin Dinescu uit Boekarest twee van de gestolen schilderijen aan Botezatu hebben aangeboden.

Taxatie

Volgens de media zou Botezatu interesse hebben getoond, maar wel een taxatie hebben geëist. De modemiljonair zou zijn afgehaakt toen hij de waarde van de schilderijen vernam, gezamenlijk ruim 60 miljoen euro.

Het is nog niet duidelijk wat Condrat precies ten laste wordt gelegd.

De Rotterdamse politie laat weten het bericht nog niet te kunnen bevestigen en onderzoekt het Roemeense nieuws.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.