buitenland

Obama draagt nieuwe Defensieminister en CIA-baas voor

07 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse president Barack Obama draagt zijn antiterrorismeadviseur John Brennan voor als nieuwe directeur van de CIA. Wat Obama betreft wordt de Republikeinse oud-senator Chuck Hagel de nieuwe minister van Defensie.

Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Brennan wordt de opvolger van David Petraeus, die in november opstapte bij de Amerikaanse inlichtingendienst vanwege een buitenechtelijke relatie met zijn biografe Paula Broadwell. De voordracht van Brennan moet nog worden goedgekeurd door de Senaat.

Israël

Chuck Hagel, oud-senator uit Nebraska, moet Leon Panetta opvolgen als minister van Defensie. Met de voordracht van een Republikein wil de Democraat Obama laten zien dat hij bereid is samen te werken met de andere partij.

De verwachting is dat Hagel door de Senaat zal worden goedgekeurd, hoewel sommige senatoren zich zorgen maken over Hagels standpunten ten opzichte van Israël. De Republikein zou de Joodse staat niet genoeg steunen.

De 66-jarige Hagel heeft gediend in het Amerikaanse leger en vocht in 1967 en 1968 in Vietnam. Voor zijn verdiensten kreeg hij twee keer de Purple Heart-onderscheiding.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.