buitenland

Hillary Clinton ontslagen uit het ziekenhuis

02 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft het Presbyterian-ziekenhuis in New York verlaten. De 65-jarige Clinton werd opgehaald door haar man Bill Clinton en hun dochter.

Eerder deze avond meldden diverse Amerikaanse media dat Clinton uit het ziekenhuis was vertrokken. Dit bericht werd echter weersproken door haar woordvoerder Victoria Nuland. Uit beelden van CNN blijkt nu dat Clinton het ziekenhuis wel degelijk heeft verlaten.

Rechteroor

Clinton werd zondag opgenomen in het ziekenhuis nadat een bloedprop was ontdekt in haar hoofd. Vanuit haar ziekenhuisbed zou de vertrekkend minister van Buitenlandse Zaken alweer begonnen zijn met wat werkzaamheden.

Om de bloedprop achter haar rechteroor te verwijderen, gebruikten artsen bloedverdunners. Die moeten de verstopping in de aderen oplossen.

Buikvirus

Artsen zeggen dat er geen sprake is van neurologische schade en Clinton zal dan ook volledig herstellen. De bloedprop is het gevolg van een hersenschudding die Clinton eerder in december opliep.

Clintons ambtstermijn zit er bijna op. Ze vloog in de vier jaar als minister van Buitenlandse Zaken liefst 1 miljoen kilometer. Ze is niet meer in het openbaar gezien nadat ze een buikvirus opliep na een bezoek aan Europa. Daardoor raakte ze uitgedroogd, viel ze flauw en liep ze een hersenschudding op.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.