buitenland

‘Acute dreiging’ richting westerlingen in Benghazi

24 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Er is een ‘specifieke dreiging’ voor westerlingen in de Libische stad Benghazi. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken roept alle Britten op de stad te verlaten.

Om wat voor dreiging het precies gaat, is niet duidelijk. De Britse ambassade in hoofdstad Tripoli heeft al contact opgenomen met Britten in Benghazi, meldt BBC News.

Diplomaten

Woensdag had een hoorzitting plaats over de dood van ambassadeur Christopher Stevens bij een aanslag op Libische diplomaten in Benghazi op 11 september. Hij en drie andere Amerikanen kwamen daarbij om het leven.

De Amerikaanse minister Hillary Clinton kon gisteren tijdens de zitting haar optreden verdedigen. Volgens Clinton was de aanval onderdeel van een lange geschiedenis van geweld in de streek en mede het gevolg van de onrust die voortvloeide uit de opstand in de Arabische wereld.

Een onafhankelijke onderzoekscommissie constateerde eerder dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken tekort is geschoten bij het waarborgen van de veiligheid van het consulaat in Benghazi.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.