Trump: Apple bouwt drie fabrieken in Amerika

26 juli 2017Leestijd: 1 minuut
Tim Cook presenteert de iPhone 7 - bron:AFP

Apple-topman Tim Cook laat volgens de Amerikaanse president Donald Trump drie grote Apple-fabrieken in Amerika bouwen.

Dit liet Trump weten in een interview met het Amerikaanse dagblad The Wall Street Journal. Wanneer de fabrieken er komen, is nog onduidelijk.

Mochten de fabrieken er komen, dan is dat een succes voor Trump. Hij vroeg afgelopen november al aan de Apple-topman om de productie van China naar het thuisland te verplaatsen.

Trump zet relatie met Mexico op scherp door belastingplan

Apple is een van de meest vermogende bedrijven in de Verenigde Staten. Het openen van drie nieuwe fabrieken kan veel extra banen opleveren. Precies dat wat Trump tijdens zijn presidentscampagne heeft beloofd: nieuwe banen voor Amerikanen. Trump vindt dat de Amerikanen zelf te weinig produceren en dat het land te veel importeert. Drie nieuwe Apple-fabrieken zijn voor Trump een opsteker.

De Apple Watch, een groot succes? 

Niet per se Apple-fabrieken

De vraag is of de drie nieuwe fabrieken echte Apple-fabrieken worden. Apple-producten bestaan doorgaans uit onderdelen die door verschillende fabrieken in (vooral) Oost-Aziatische lageloonlanden worden gemaakt. Zo vervaardigt het Koreaanse Samsung het scherm van Apples iPhones. De uiteindelijke assemblage van veel Apple-producten is in handen  van het Taiwanese Foxconn. Het kan dus zijn dat de drie nieuwe fabrieken op Amerikaanse bodem toeleveranciers van Apple worden.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!