Afshin Ellian Afshin Ellian

Waarom veel islamitische mannen zo vrouwonvriendelijk zijn

11 januari 2016Leestijd: 4 minuten

In islamitische verhalen worden moslimmannen vaak bijzondere eigenschappen toegedicht. In Keulen bleek tot welke barbaarse ontsporingen dit kan leiden.

Een beleid zonder breed draagvlak wankelt bij incidenten. Het migratiebeleid van welvarende Europese landen heeft geen reëel draagvlak. Gastvrijheid is niet afdwingbaar. Het recht op gastvrijheid was er niet en is er niet.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel bracht met haar onbegrensde gastvrijheid haar eigen land en verschillende andere landen in de problemen. Door haar beleid worden in Duitsland dagelijks alle mogelijke taboes doorbroken. Dat was zeker niet de bedoeling.

Merkels ‘wir schaffen das’ tastte de ethische dimensies aan die ze juist wilde beschermen. Gezindheidsethiek won het van verantwoordelijkheidsethiek.

Rooftocht

De massale aanranding van vrouwen in Keulen ging het voorstellingsvermogen te boven. Een groep mannen – de meesten afkomstig uit islamitische landen – namen deel aan de massale rooftocht en aanranding van vrouwen.

De Duitse politiek wilde niet dat die feiten openbaar werden. Ze zijn immers onverenigbaar met de gezindheidsethiek van de Duitse regering aangaande het migratievraagstuk. Het is mij een raadsel hoe een rationele politicus denkt de massale, openbare aanranding en diefstal te kunnen verdonkeremanen.

Zondebok

De volksverhuizer was door de Europese media en politiek al onfeilbaar verklaard. En dat is de kern van het probleem.

Aanvankelijk wilden velen in Nederland niet aanvaarden dat tussen de stroom migranten uit de islamitische wereld nogal wat jihadisten zitten. Er waren bestuurders en politici die dit evidente feit ontkenden.

Nu stapelen de incidenten zich op. Het laatste voorval betreft de jihadist die in Frankrijk een aanslag wilde plegen. Hij stond in Duitsland als asielzoeker geregistreerd. Ook de politiechef van Keulen zei aanvankelijk dat bij de massale aanranding geen asielzoekers waren betrokken.

Dat blijkt anders te liggen, en de politiechef moest aftreden. Hij is een perfecte zondebok voor de Duitse politici.

Tuig

De verdachten komen uit islamitische landen. De meesten staan, voor zover bekend, geregistreerd als asielzoeker. Het is pijnlijk om te zien hoe tuig en criminelen misbruik maken van het asielrecht dat is bedacht voor politieke vluchtelingen.

De bende was wel goed voorbereid. Sommigen hadden zelfs briefjes bij zich om ranzige zinnen in het Duits te kunnen uitspreken. Een Syriër zou tegen een politieagent hebben gezegd dat hij niets tegen hem kan ondernemen.

Deze Syriër was goed geïnstrueerd: hij kan niet naar Syrië worden uitgezet. Het ging fout toen deze Syriër Europa zomaar kon binnenwandelen. Tuig en jihadisten zijn kennelijk eerder in staat om ‘wir schaffen das’ een reële dimensie te geven.

Simplistisch

De seksuele frustraties en de onderdrukking van vrouwen in de islamitische landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten hebben barbaarse elementen teweeggebracht. Dit was niet onbekend. Diverse onderzoekers uit de Arabische landen hebben erover geschreven.

Het is te simplistisch en zelfs onwaar om te beweren dat dit alles alleen met de heerszucht van mannen heeft te maken. De barbaarse elementen in de omgang tussen mannen en vrouwen worden ook door vrouwen in stand gehouden en doorgegeven aan de volgende generatie.

Natuurlijk zijn er overal uitzonderingen – individuen en groepen mensen die ver verwijderd zijn van barbarij. Zij vormen echter een kleine minderheid. De barbaarse elementen vormen een levend wezen in de islamitische cultuur.

Verhalen

Tot op heden heeft alleen schrijver Hafid Bouazza het aangedurfd om de vuile was buiten te hangen. Andere Arabieren of mensen met een islamitische achtergrond willen het niet hebben over de oorzaken.

De vraag is niet moeilijk: waarom zijn zo veel islamitische mannen zo vrouwonvriendelijk? De islam is het gemeenschappelijke element van al die landen, van Iran tot Marokko. Dus daarin moeten we zoeken naar de antwoorden en de oplossingen. De islam is in wezen een vrouwonvriendelijke religie. De islamitische verhalen dichten moslimmannen bijzondere hoedanigheden toe.

Superman

De man die als voorbeeld geldt voor alle moslims, namelijk de profeet Mohammed, werd ook voorgesteld als een seksuele superman. Katada vertelt ons in een hadith het volgende: ‘De profeet was gewoon in één keer de ronde te maken langs zijn vrouwen, ’s nachts of overdag, en hij had er elf!’

De profeet had vele vrouwen, al had hij er in de tijd van dit verhaal waarschijnlijk ‘slechts’ elf -soms valt het tegen. Iemand vertelde Mohammed ooit seks te hebben met zijn slavin, maar dat hij niet wilde dat de slavin zwanger werd.

Intolerantie

De profeet was zo aardig om hem van seksuele adviezen te voorzien: ‘Pas de coïtus interruptus toe als je wilt, want ze krijgt wat voor haar is voorbeschikt.’ Mohammed is de perfecte mens naar wiens voorbeeld alle moslims moeten leven. Deze cultuur hopen ze massaal naar Europa te brengen.

Een horde van achterlijkheid en intolerantie verwarde Keulen met Raqqa, Riyad, Caïro en andere islamitische steden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.