Saudi-Arabië representeert alles wat onmenselijk is aan de islam

28 november 2014Leestijd: 4 minuten

Nederlandse militairen gaven hun leven voor de wederopbouw van Afghanistan. En intussen ontplooit Saudi-Arabië in Kabul activiteiten die een nieuwe generatie Taliban kunnen voortbrengen.

De Ottomaanse regering van president Recep Tayyip Erdogan is boos op Nederland. Dat bewijst de juistheid van de stelling van PvdA-minister Lodewijk Asscher (Integratie) aangaande de inmenging van Turkse islamitische bewegingen in Nederland.

De schaamteloosheid waarmee Erdogans regime Turkije naar onnodige conflicten duwt, is verbijsterend. Velen vragen zich af of dit Turkije wel een militaire bondgenoot is. President Erdogan en zijn partij kunnen voor Turken en Europa een ware nachtmerrie creëren.

Paard van Troje

Veel islamitische landen willen via immigrantengemeenschappen invloed verwerven in Europa. Sommige landen, zoals Marokko, hebben slechts een economisch belang bij de immigratie. Daarom is Marokko geen gevaar voor Europa.

Maar Turkije wil de Turkse immigranten als een paard van Troje gebruiken, om op lange termijn invloed uit te oefenen op het beleid van de Europese staten: de islamisering van Europa zonder de toepassing van geweld.

Infiltreren

Ook Saudi-Arabië wil de ziel van de moslims beïnvloeden. Er zijn geen noemenswaardige Saudische gemeenschappen buiten Saudi-Arabië. Maar het koninkrijk beschouwt zich als de bakermat van de islam.

Daarom proberen de Saudi’s al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw te infiltreren in de geest van moslims. In het begin verkochten ze hun dawa-activiteiten (het uitnodigen tot de islam) aan de Verenigde Staten en Europa als de manier om de Iraanse revolutionaire islam tegen te houden.

Sjeiks

Het Westen liet ze gaan; ze mochten overal moskeeën en scholen bouwen. Na 9/11 bleek dat de Saudische versie van de islam niet minder gevaarlijk is dan die van het islamitische Iran. Het wahabisme is de ideologische basis van de soennitische revolutionaire islam.

Op naar Europa met de olie en de Koran, dachten de sjeiks.

Saudi-Arabië investeert in moskeeën en islamitische centra in Bosnië-Herzegovina. Daar heeft wahabisme zich kunnen verspreiden. Ondanks alle ellende die is aangericht, heeft het Westen deze giftige beweging niet willen tegenhouden.

Brussel slaapt door

Bosnië ligt in Europa. In Bosnië zijn fundamentalistische gemeenschappen en bewegingen. Ik hoorde dat sommige Bosnische politici zelfs afhankelijk dreigen te worden van de financiële bronnen in Saudi-Arabië.

De Europese Unie doet er niets tegen. Brussel slaapt door.

Ook in Afghanistan is Saudi-Arabië zeer actief. Weliswaar ligt Afghanistan niet in het Westen, toch moet het land in een westers kader worden benaderd.

Miljarden

Amerika heeft meer dan 1.000 miljard dollar uitgegeven aan Afghanistan. We weten niet precies hoeveel euro’s Europese landen in Afghanistan hebben uitgegeven, maar alleen al de missie in Uruzgan heeft Nederland meer dan 1 miljard euro gekost. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ook de Europese landen miljarden besteed aan de wederopbouw van Afghanistan.

In Afghanistan kwamen honderden westerse militairen en burgers om het leven – tientallen Nederlanders alleen al sneuvelden. Ze gaven hun leven voor een betere toekomst voor alle Afghanen.

Saudische prinsen

Natuurlijk speelt het eigen belang van het Westen een belangrijke rol: het bestrijden van het islamitische terrorisme. Dit neemt niet weg dat er aan het westerse optreden in Afghanistan ook zware morele aspecten kleven.

Wie elders het leven van zijn burgers opoffert, heeft niet alleen het recht maar ook de plicht om mee te praten over de ontwikkeling van dat gebied.

Er zijn in Afghanistan, in tegenstelling tot in het Westen, geen Saudiërs te bekennen. In Afghanistan kwamen geen Saudische militairen om het leven. Saudische prinsen hebben evenmin hun leven gewaagd voor het welzijn van de Afghanen.

Blanco cheque

Ook heeft de regering van Saudi-Arabië geen serieuze financiële steun gegeven aan de wederopbouw van Afghanistan. Taliban onderhielden warme betrekkingen met Saudi-Arabië. Nu wil Saudi-Arabië een islamitisch centrum openen in Kabul.

De vrienden van de Taliban willen dus een islamitisch centrum openen in Kabul en hebben daarvoor al een blanco cheque getekend. Het is ironisch te melden dat de Saudische functionarissen de nadruk hebben gelegd op het gematigde karakter van het centrum.

Volgend de BBC benadrukte de Saudische woordvoerder dat het centrum de gematigde islam zou propageren. De slager die zijn eigen vlees keurt.

Onthoofdingen

Wat raar dat we niets zien van die gematigde islam in Saudi-Arabië. Zijn openbare onthoofdingen een vorm van de gematigde islam? Is de verplichte sluier voor vrouwen een vorm van gematigde islam? Is de volledige toepassing van sharia een vorm van gematigde islam? Is de gewelddadige onderdrukking van andersdenkenden een vorm van gematigde islam? Is de onderdrukking van sjiieten een vorm van gematigde islam?

Saudi-Arabië representeert alles wat extreem, gewelddadig en onmenselijk is aan de islam. Dit Saudische centrum kan een nieuwe generatie Taliban voortbrengen, die ook nog zullen worden vergiftigd met haat jegens andere Afghaanse volkeren zoals Oezbeken, Hazara’s en sjiieten.

Diaspora

Het Westen, met de Europese Unie voorop, heeft de plicht om de Saudische invloed in Afghanistan in te perken.

Dames en heren Europese politici, onze jongens en meisjes hebben hun leven niet gegeven voor de Saudische sjeiks en beslist niet voor het wahabisme. Moslims in diaspora moeten niet als een paard van Troje worden beschouwd door Turkije en Saudi-Arabië.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.