Rellen in Hamburg bewijzen failliet van Duits immigratiebeleid

09 oktober 2014Leestijd: 2 minuten

Door politiek correct immigratiebeleid zijn er in Duitsland nu duizenden salafisten die andersdenkenden hun wil op willen leggen. Desnoods met geweld.

‘Multikulti ist absolut gescheitert,’ zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) vier jaar geleden. De multiculturele samenleving is absoluut mislukt. Hoe mislukt, was dinsdag te zien in Hamburg waar radicale moslims, onder wie salafisten, demonstrerende Koerden gewapenderhand te lijf gingen.

Eerder waren er in Celle en Herford massale gevechten tussen hoofdzakelijk Tsjetsjeense moslims en niet-islamitische Jezidi’s, een Noord-Irakees volk dat tot de Koerden behoort. In Berlijn sloegen zo’n honderd Tsjetsjenen een groepje Syrische vluchtelingen het ziekenhuis in. De daders zouden een hekel hebben aan christenen.

Assiellobby

Behalve armoede, ongeschooldheid, culturele achterlijkheid, criminaliteit en conflicten van elders importeert Duitsland dus ook nog eens zijn vijanden. Dat het nog veel erger kan worden, bewijzen berichten dat IS-terroristen vermomd als Syrische vluchtelingen Europa worden binnengesluisd.

Intussen roepen linkse politici en andere multiculti-dromers, zoals de blank-Duitsland-hatende asiellobby, dat het ‘rijke’ Duitsland nog meer vluchtelingen moet opnemen. En tegen beter weten in blijven de landsgrenzen open.

Al even hardnekkig wordt vastgehouden aan de beginselen van de liberale rechtsstaat, ook al is allang duidelijk – zie de genoemde rellen en vechtpartijen – dat tolerantie wordt misbruikt voor het verbreiden van anti-westerse denkbeelden.

Zieltjes winnen

In de binnenstad van Frankfurt staan bijna elke zaterdag salafisten in traditionele kledij ongehinderd Korans uit te delen en proberen zij niet-moslims te bekeren. Ook in veel andere Duitse steden doen zij dat. Dat is formeel niet strafbaar.

Maar het ontgaat de autoriteiten, of ze zien door de vingers, dat zo subtiel zieltjes worden gewonnen voor de jihad. Hoe lang wordt dit nog geaccepteerd? Daarop geeft ook Angela Merkel geen antwoord.

Het aantal salafisten in Duitsland steeg van een geschatte 3.800 in 2011 naar 5.500 nu, aldus de federale Verfassungsschutz, de geheime dienst. Zo’n 400 van dit soort lieden vertrokken naar Syrië om voor IS te vechten.

Lankmoedig

Het werven voor en ondersteunen van IS is onlangs weliswaar verboden, maar de aanhangers en sympathisanten van de terreurorganisatie lachen daar om. Ze zijn met velen, ze zijn goed georganiseerd en bereid met messen en ander wapentuig andersdenkenden hun wil op te leggen.

Naar de Jezidi’s in Herford scandeerden de salafisten: ‘Wij doden jullie in Irak, wij doden jullie ook hier!’ Dat is de winst van tientallen jaren lankmoedig, politiek correct immigratiebeleid.

Hoogste tijd dat Duitsland een duidelijke strategie formuleert tegen de almaar voortwoekerende extremistische islam in eigen land.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.