Afshin Ellian Afshin Ellian

Links en rechts moeten antisemitisme gezamenlijk bestrijden

28 juli 2014Leestijd: 4 minuten

Tragisch maar waar: wie het verband tussen moslimimmigranten en antisemitisme benoemt, brengt zichzelf in gevaar. Wanneer ziet de elite de enorme dreiging van de oprukkende Jodenhaat?

De elite ontkent het antisemitisme, kopte NRC Handelsblad. Ook kwam NRC tot de conclusie dat antisemitisme in heel Europa toeneemt. De oorzaak daarvan is niet langer geheimzinnig.

Het antisemitisme bloeit en groeit binnen de Europese islamitische gemeenschappen. Ik heb ooit enkele blogs gewijd aan de relatie tussen de islam en Joden. Uit mijn analyse bleek dat ook de oorspronkelijke islam bereid was om soms gewelddadig op te treden tegen Joden.

Gewelddadig

Joden als dhimmie kunnen in de hoedanigheid van de tweederangs burger leven onder een islamitische heerschappij. Buiten deze constructie dreigt telkens de gewelddadige vijandschap tegen de Joden.

Er zijn vele voorbeelden van gewelddadige acties van de profeet Mohammed tegen Joden. Kent de oorspronkelijke islamitische geschiedenis een gemythologiseerd vijandbeeld van Joden – de Jood als een apocalyptische vijand van de islam?

De biograaf van Mohammed, Ibn Ishaq (704-767), schrijft dat toen Mohammed nog een kind was, hij door zijn oom werd meegenomen naar Syrië. Wees gerust, Mohammed was geen Syriëganger.

Schouders

De karavaan stopte in Busra, wat volgens Ibn Ishaq in Syrië ligt. Daar verbleef een christelijke monnik, Bahira. Hij zag de profeet aankomen met een wolk die alleen hem overschaduwde. Bahira nodigde ze uit om bij hem te komen eten. Ze namen Mohammed niet mee.

De christelijke monnik vroeg naar Mohammed, hij wilde hem onderzoeken. Op de rug van Mohammed zag Bahira het zegel van het profeetschap tussen zijn schouders. Tot zover niets aan de hand.

Jezus Christus

Maar plotseling zegt Bahira – in het verhaal van Ibn Ishaq – tegen de aanwezigen, en dus tegen alle moslims van toen en nu: ‘Neem je neef mee terug naar zijn land en pas op voor de Joden, want bij Allah, als zij hem zien en over hem te weten komen wat ik weet, dan zullen zij hem  kwaad willen doen. Je neef wacht een grootse toekomst, dus breng hem snel naar huis.’

Daarna gaat Ibn Ishaq onmiddellijk over naar Jezus Christus, die in zijn evangelie de toekomst van Mohammed als de laatste profeet van Allah zou hebben beloofd.

Eeuwige vijand

Het verhaal is dan rond, twee zaken worden met elkaar verbonden: Mohammed is de laatste opvolger van alle profeten, in het bijzonder van Christus. En de Joden zijn de vijanden van Mohammed.

Omdat voor de vijand geen tijdslimiet wordt aangegeven, moet die vijand eeuwig zijn. Zie hier de geboorteakte van de Joden als de eeuwige vijanden van de islam. Vele andere verhalen en hadiths bevestigen slechts deze apocalyptische aankondiging van de eeuwige vijand.

Nu zijn er moslims die deze pijnlijke werkelijkheid niet onder ogen willen zien. Verlichte moslims kunnen de Jodenhaat – of wat in Europa het antisemitisme wordt genoemd – niet adequaat bestrijden zonder de oorzaak daarvan bij het ontstaan van de islam ter discussie stellen.

Propaganda

Als ze die ter discussie stellen, moeten ze onderduiken. Wie de islam aan een intellectueel debat onderwerpt, neemt grote risico’s: de dreiging van het islamitische geweld en de verkettering door de Europese elite.

Natuurlijk vond het antisemitisme van het nationaal-socialisme een gewillig oor in de Arabische wereld, vooral in Egypte bij de Moslimbroeders. De nazi-propaganda landde op vruchtbare bodem.

De nationaal-socialistische invloed op de Arabische ziel verklaart echter niet de oorspronkelijke Jodenhaat in de islamitische wereld. Nazi’s bestaan niet meer, maar het antisemitisme in de islamitische wereld bestaat wel. Het bestond al voor het nazisme, en is er nog steeds.

Gaza

De recente demonstraties in Den Haag, Parijs en andere Europese steden jagen angst aan bij Europese Joden. Zij worden rechtstreeks bedreigd door de vijanden van het Westen. De Franse autoriteiten willen alle demonstraties ter ondersteuning van Gaza verbieden.

Het waren daar tot op heden vooral antisemieten die wilden demonstreren. Volgens de Duitse intellectueel Henryk Broder is Heil Hitler, Allahu Akbar geworden. Duitsers zijn erg ongerust over de explosieve toename van het antisemitisme binnen de Duitse moslimgemeenschappen.

Nooit meer Jodenhaat – dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Onder de tweede en derde generatie moslimimmigranten verspreidt de Jodenhaat zich als een olievlek.

Linkse media

Het is buitengewoon onaangenaam voor de linkse media dat het antisemitisme onder de Europese moslims zulke gevaarlijke vormen aanneemt. De antisemitische neonazi’s zijn voor de linkse media het vertrouwde kwaad dat ze gemakkelijk kunnen bestrijden.

Conform het geloof van de linkse kerk is alleen Europa en niet alle andere beschavingen de bron van het ergste kwaad op aarde. De immigranten, en ook de islam, werd reeds onfeilbaar verklaard door de linkse elite.

Onder de onfeilbaren blijkt nu koppensnellers, Jodenhaters, homohaters en vrouwenhaters rond te lopen. Links en rechts moeten de krachten bundelen in de strijd tegen het antisemitisme onder immigranten.

Eindelijk moet de elite de onaangename aspecten van de islam onder ogen durven te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.