Frankrijk

Man rijdt in op politie in Parijs: verdachte is dood

19 juni 2017Leestijd: 1 minuut

Op de Champs-Elysées in Parijs is maandag een man in een auto ingereden op een politiebus. Het voertuig van de dader is in brand gevlogen.

Er zijn bij het incident geen gewonden gevallen. De bestuurder  is inmiddels overleden, bevestigt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het gaat om een 33-jarige man die bekend was bij de veiligheidsdiensten.

Volgens de politie gaat het om een bewuste actie. Autoriteiten melden dat de aanslag als terreuractie wordt behandeld, omdat de politie naast een kalasjnikov ook een aantal gasflessen heeft aangetroffen.

Een speciale antiterreureenheid gaat onderzoek doen naar het incident. Ook zijn explosievenexperts ter plaatse.

De Franse autoriteiten roepen mensen op weg te blijven uit de buurt van het incident. De situatie is onder controle, meldt de politie, die snel ter plaatse was. Een aantal metrostations is afgesloten.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.