Zwarte dozen Airbus Egyptair niet gevonden

21 mei 2016Leestijd: 1 minuut
Wrakstukken EgyptAir gevonden Foto: AFP / Egyptische Defensie

De twee zogenoemde ‘zwarte dozen’ van Egyptair vlucht 804 zijn nog niet gelokaliseerd.  Dat meldt het Egyptische ministerie van Luchtvaart zaterdag in een verklaring.

Eerder op zaterdag meldde CBS News dat de twee datadragers gelokaliseerd zouden zijn op de plek waar eerder ook brokstukken en lichaamsdelen werden aangetroffen. Maar de Egyptische autoriteiten spreken deze berichten nu tegen.

De vluchtdatarecorder en de cockpitvoicerecorder zijn essentieel om de oorzaak van de crash te achterhalen.

Brand aan boord

Eerder werd al duidelijk dat er vermoedelijk brand is geweest aan boord van de Airbus.

Enkele minuten voordat het toestel van de radar verdween, gingen rookmelders af in het toilet en in het ruim onder de cockpit waar de electronica van het vliegtuig is geplaatst.

Van de radar

Egyptair vlucht 804 was onderweg van de Parijse luchthaven Charles de Gaulle naar de internationale luchthaven van Caïro toen het donderdagochtend om 2.30 uur van de radar verdween.

Wrakstukken van het toestel, dat 66 personen aan boord had, zijn aangetroffen in de Middellandse Zee op ongeveer 290 kilometer van het Egyptische Alexandrië.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.