Groot-Brittannië Premium Corner

Boris Johnson afgetreden als Brits minister

30 mei 2016Leestijd: 14 minuten

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson is maandagmiddag afgetreden. Dat heeft het bureau van premier Theresa May bekendgemaakt. Zijn vertrek volgt op het eerdere vertrek van David Davis uit het kabinet van May. Davis was belast met het Brexit-dossier. May schoof maandag een nieuwe Brexitminister naar voren, de 44-jarige ‘Brexiteer’ Dominic Raab.

Jelte Wiersma schreef in mei 2016 dit stuk over Johnson.

Boris Johnson, gezicht van het Britse kamp dat uit de EU wil, kent ‘Brussel’ van binnenuit. Hij is kind van echte Brusselse ‘eurocraten’ en was er correspondent van The Daily Telegraph. Reconstructie van die jaren. ‘Hij hield de Denen uit de euro.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.