buitenland

Hongarije: sancties schrappen goed voor Europa en Rusland (video)

16 februari 2016Leestijd: 1 minuut

Als de sancties tegen Rusland worden geschrapt, kunnen we weer de dialoog met de Russen aangaan. En dit is in het belang van alle partijen.

Dat zegt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó (37) in een interview met Elsevier.

‘Ik denk dat het in het belang is van Europa, Rusland en dat van Oekraïne als alle onderdelen en beslissingen uit het Minsk-akkoord volledig worden toegepast,’ zegt de minister. ‘We kunnen dan de sancties schrappen en een pragmatische dialoog opstarten tussen Europa en Rusland en tussen Oekraïne en Rusland.’

Volgens de Hongaarse minister staat Europa op dit moment tegenover vijf grote uitdagingen. ‘Het is niet overdreven om te zeggen dat Europa nog nooit tegenover zoveel en zulke grote uitdagingen op hetzelfde moment stond, sinds de Tweede Wereldoorlog,’ zegt Szijjártó.

De vijf grote uitdagingen zijn volgens de minister de oorlog in Oekraïne, de terreurdreiging, economische crisis, energiezekerheid en de migratiecrisis.  

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.