Einddoel Witte Huis: hét boek over de Amerikaanse verkiezingen

14 januari 2016Leestijd: 1 minuut

In 2016 gaan de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Maar hoe verlopen die verkiezingen precies? Amerikanist Koen Petersen legt het uit, in de nieuwe editie van Einddoel Witte Huis.

Wie kan zich kandidaat stellen, hoe werken voorverkiezingen, hoe zit het met campagnefinanciering, en waarom wordt de president uiteindelijk door kiesmannen gekozen, en niet rechtstreeks door de Amerikaanse kiezers?

Grappige details

Ondersteund door historische wetenswaardigheden en met oog voor grappige details legt amerikanist Koen Petersen het proces helder uit. In Einddoel Witte Huis loopt hij het hele verkiezingsjaar door en geeft hij de achtergronden bij begrippen als caucus, primary, running mate, swing states en Electoral College.

Een onmisbare gids voor wie onafhankelijk van bevooroordeelde analisten de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil volgen en begrijpen.

Koen Petersen (1968) is politicoloog en amerikanist. Hij woonde enige tijd in New York, reist jaarlijks verscheidene keren naar de Verenigde Staten en volgt de Amerikaanse politiek op de voet.

Einddoel Witte Huis kan hier worden besteld, of via telefoonnummer 0314-358350.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.