buitenland

Dode en gewonden bij explosie in metrostation Istanbul

01 december 2015Leestijd: 1 minuut

In een metrostation in het centrum van Istanbul is dinsdagmiddag een explosie geweest. Vermoedelijk gaat het om een bom.

Het gaat om het metrostation bij Bayrampasa in het centrum van de stad.

Pijpbom

Inmiddels heeft Atilla Aydiner, de burgemeester van het district, verklaard dat een pijpbom de oorzaak is geweest van de explosie. De bom zou langs de kant van de weg zijn geplaatst.

Een persoon kwam om door de explosie, en tenminste zes anderen raakten gewond. De ramen van de passerende metrotrein braken, waarna de passagiers werden geëvacueerd. De explosie werd op verschillende locaties in de stad gehoord.

Eerder brachten Turkse media dat de oorzaak mogelijk een ontploffing in een transformatorhuisje was. De politie houdt nog altijd vol dat de oorzaak onduidelijk is. Op sociale media circuleren video’s van de ontploffing.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het metroverkeer in het district is tijdelijk stilgelegd en de straten in de omgeving zijn afgezet. Hoewel de metro van Istanbul grotendeels ondergronds loopt, komt hij op sommige plaatsen boven de grond zoals rond Bayrampasa.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.